alma ropogós út az egészséghez

Alma – Ropogós út az egészséghez

Fedezd fel az egészséges életmód, a biotermékek és a gazdaságosság titkait Webináriumunkon!

 Kattints az alábbi gombra, és tudd meg, hogyan tarthatod fenn az egészségedet megfizethető eszközök segítségével. Csatlakozz most, ha törődsz az egészségeddel és szeretnél hozzáférhető megoldásokat találni!

Nincs egyszerűbb módja annak, hogy egy adag egészséges táplálékot adj a napodhoz, mint egy ízletes almát ropogtatni. Valószínűleg csecsemőként tapasztaltad meg először elragadó ízét, amikor az almaszósz bemutatta neked az igazi ételeket az anyatej után. És most már, legyen szó Goldenről vagy Idaredről, az almára, mint régi barátra gondolsz. Az egész világon termesztett összes almafaj magas rosttartalmú, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. Zsírmentesek, koleszterinmentesek és alacsony nátriumtartalmúak. Röviden, az alma fogyasztása az egészséges életmód szerves része.

5 szempont, amiért egészséges az alma

1. Emésztés és az alma

Függetlenül attól, hogy a probléma a fürdőszoba túl gyakori vagy nem elég gyakori látogatása, az alma segíthet.
Egy brit kutató, úgy véli, hogy a mindenféle betegség megelőzésének egyik legegyszerűbb módja a székrekedés elkerülése.

Csak egy alma a héjjal együtt 4-5 gramm rostot tartalmaz – ez a legfontosabb tápanyag abban, hogy a belek jól olajozottan működjenek. A káros hashajtókra való támaszkodás helyett a rendszeres almafogyasztás sokat segít az egészségben.
Cseréld le a délutáni chips süti adagot egy ropogós finom almára, és máris sokat tettél az egészségedért. Arról nem is beszélve, hogy a kalóriabevitel különbsége mennyire jelentős lehet így, a bélrendszered egészsége gyorsan javulni fog az almának köszönhetően.

De ez nem minden, amire az alma képes. Hasmenésre is jó, köszönhetően a pektin nevű összetevőnek. Az almaszósz valójában az egyik legjobb almatermék hasmenés esetén, mivel a magas rostbőr nélkül készül. De vigyázz az extra cukorral. Egyes almaszószmárkák egy teherautónyi édesítőszert dobnak egy egyébként egészséges ételbe, és a túl sok finomított cukor súlyosbíthatja a hasmenést. Ajánlott inkább házilag készíteni frissen, amikor szükség van rá, vagy csak egyszerűen az íze kedvéért.

Az almalé rendkívül egészséges

2, A Stroke megelőzése

A tudósok még nem tudják pontosan, hogy ennek a sokrétű gyümölcsnek melyik összetevője járul ehhez hozzá, de az összefüggés egyértelmű – azok az emberek, akik rendszeresen esznek almát, kevésbé valószínű, hogy agyvérzést kapnak, mint azok, akik nem esznek rendszeresen almát.

3, Fiatalon tartja a testedet

Az antioxidánsok megvédhetnek téged számos betegségtől, amelyek úgy tűnik, hogy az öregedés részét képezik. Valójában olyan sokan szednek táplálkozási kiegészítőket az antioxidáns védelem érdekében, hogy ez egy több milliárd dolláros iparággá vált. De egyre több bizonyíték van arra, hogy a teljes értékű ételek többet segíthetnek, mint a tabletták.

Amikor a tudósok összehasonlítottak egy 1,500 milligrammos C-vitamin-kiegészítőt egy kis almával, az eredmények meghökkentőek voltak – az antioxidáns értékek egyenlőek voltak. Ez azt jelenti, hogy egy friss alma több mint 15-szöröse az ajánlott napi C-vitamin adag antioxidáns erejének. És ez csak a kezdet. Egyes kutatók szerint egy közönséges alma képes volt megállítani a vastagbél- és májrákos sejtek növekedését a kémcsövekben. A hámozatlan alma különösen hatékony volt. A kérdés, amit fel kell tenned magadnak: Miért pazarolsz pénzt íztelen kiegészítőkre, amikor jobb antioxidáns tűzerőt kaphatsz egy édes, ropogós gyümölcsből?

Az alma fiatalon tart

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Néha nehéz emlékezni arra, hogy melyik étel a test melyik részének jó. Amikor legközelebb felveszel egy almát, alaposan vizsgáld meg.  Kicsit olyan alakú, mint egy szív – és ez segíthet emlékezni arra, hogy az alma jót tesz a szívnek.

Az almában található magnézium és kálium segít szabályozni a vérnyomást és az egyenletes szívritmust is segít szabályozni. A flavonoid kvercetin, egy természetesen előforduló antioxidáns, amely megvédi az artériás falakat a sérülésektől, és zökkenőmentesen táplálja a vért.

Valójában a flavonoidokban gazdag ételek, például az alma hozzáadása az étrendhez tudományosan megerősítést nyert, hogy csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Ezt bizonyítja egy japán nőkről szóló tanulmány, akik magas kvercetin tartalmú ételeket ettek. Kevésbé valószínű, hogy szívkoszorúér-betegséget kaptak, mint más nők, és alacsonyabb volt a teljes és LDL-, vagyis a rossz koleszterinszintjük.

4, Védi az ízületeket

A világ azon területein, ahol a gyümölcsök és zöldségek az étrend nagy részét teszik ki, nagyon kevés ember kap ízületi gyulladást. Ezzel szemben a modernizált országokban, ahol a gyümölcsöket és zöldségeket gyors, feldolgozott élelmiszerekkel helyettesítették, a lakosság akár 70 százaléka is szenved az ízületi gyulladás valamilyen formája miatt. Csak véletlen egybeesés?  A táplálkozási szakértők szerint nem. Ezt a tendenciát részben a bórhoz kötik, amely egy nyomokban ásványi anyag, amelyet sok növény, köztük az alma is felszív a talajból.

 Ha úgy étkezel, mint a legtöbb ember, akkor naponta körülbelül 1-2 milligramm (mg) bórt kapsz, főleg nem citrusfélékből, leveles zöldségekből és diófélékből. A szakértők úgy vélik azonban, hogy napi 3-10 mg-ra van szükség ahhoz, hogy befolyásolja az ízületi gyulladás kockázatát. Ahhoz, hogy a bórbevitelt erre a szintre emelje valaki, naponta több mint kilenc almát kell ennie.

Ez valószínűleg ésszerűtlen a legtöbb ember számára, de ne ess kétségbe. Párosíts egy almát más bórban gazdag ételekkel, például néhány evőkanál mogyoróvajjal és egy nagy marék mazsolával, és nem csak egy finom délutáni harapnivalót kap, de ezzel egyidejűleg gondoskodsz megfelelő bór beviteli mennyiségről is.

5, Segíti a légzést Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

A tüdőt minden nap megtámadja a cigarettafüst, a légszennyezés, a pollen és más, levegőben terjedő csúnyaságok.

Ráadásul asztmában, tüdőtágulásban vagy hasonló tüdőbetegségben szenved sok ember. Ha csak annyit akarsz elérni, hogy mély lélegzetet veszel, akkor ragadj meg egy almát.

Egy több mint 2,500 walesi férfin végzett ötéves tanulmány megállapította, hogy azok, akik hetente öt vagy több almát ettek, több levegővel tudták megtölteni a tüdőjüket, mint azok a férfiak, akik nem ettek almát. Sajnos az almaevés nem tudja visszafordítani a már meglévő tüdőbetegséget, de egy új védelmi vonalat adhat hozzá a további károk ellen.

Az alma finom és egészséges

Az alma tárolása Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Vásárolj olyan almát, amely sérülésmentes, szilárd és jó színű. Tárold őket hűtőszekrényben – vagy ami a legjobb, ha a papírzacskóban van, hűvös helyen. És mivel elnyelik a szagokat, tartsd távol őket az erős illatú ételektől, például a fokhagymától és a hagymától.

Figyelmeztetés: A cikk olvasójának minden óvintézkedést meg kell tennie, miközben követi a cikk receptjeire vonatkozó utasításokat. Kerüljük, hogy a szembe kerüljön az adott keverék. Kerüljük ezen termékek bármelyikének használatát, ha allergiásak vagyunk rá. A felelősség teljes egészében az olvasót terheli.

Fontos!

A cikk tartalma nem minősül tanácsadásnak. Csupán annak gyűjteménye, amit mások már hasznosnak találtak. Egészségügyi kérdésekben a döntést mindig a megfelelő szakember személyre szabott tanácsaira kell alapozni.

Fedezd fel az egészséges életmód, a biotermékek és a gazdaságosság titkait Webináriumunkon!

 Kattints az alábbi gombra, és tudd meg, hogyan tarthatod fenn az egészségedet megfizethető eszközök segítségével. Csatlakozz most, ha törődsz az egészségeddel és szeretnél hozzáférhető megoldásokat találni!